Oldal kiválasztása

Szilda Rossel 3 részes cikksorozatát olvasva Jane Jane McGonigal egyik TED videója ugrott be, amiben arról beszél, hogy hogyan mentsük meg a világot még több számítógépes játék játszásával.

Tudom, első reakciód: NA NE MÁR, ÍGY IS TÖBBET IDŐT TÖLTÜNK A VIRTUÁLIS VILÁGBAN, MINT A VALÓBAN!

Minden bizonnyal igazad is van, ha így érzel, ennek ellenére határozottan javaslom, hogy nézd meg a videót, vagy legalább olvasd el a fordítást. A legjobb, ha mindkettőt megteszed.
Egész másképp fogsz ezután tudni ránézni a gyermeked online játékaira, meglehet, hogy ezek után már elválasztanak, hanem összehoznak titeket. Megérted, hogy azokat a készségeket, képességeket, kompetenciákat, amit ma a közoktatás nem tud megadni, pedig szüksége lenne a nagybetűs élethez, az online játékok világából felszedhetőek. Persze kell a tudatosság a megfelelő játék kiválasztáshoz. NAGYON IS KELL!

https://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world/transcript?language=hu&fbclid=IwAR2jWwQzhZEBGmP-pDYuMbO6nxFzxGoScbe9c-GMOoIhSXFZGZGxwPap1UI

Kanyarodjunk vissza Szilda cikksorozatához, ami így kezdődik:

https://www.facebook.com/kkvkontrolling/photos/a.1788850468002551/2769887506565504/?type=3&theater

ANYÁK INFLÁLÓDÁSA

==================

Szent meggyőződésem, hogy a társadalom egyik legdurvább pazarlása az anyák tehetségének eltékozlása. Annyi, de annyi mém szól arról a szinte őrjítő komplexitásról, amit egy anya képes családja életében megvalósítani. A legrutinosabb projektmenedzserek, a legjobb csapatépítők, a leghatékonyabb motiválók, a legsokoldalúbb szakácsok, a legkitartóbb gondozók, a legteherbíróbb munkások és sorolhatnám tovább. Naponta hoznak megalapozott döntéseket életeket meghatározó ügyekben. Gondoljunk csak bele, mennyi kutatómunka előzi meg akár azt, hogy gyermekünket melyik óvodába küldjük és hogyan is juttassuk be oda.

A cikksorozatban Szilda felvet egy általam is mélyen preferált problémát, amit az állam nem képes, vagy nem akar megoldani. A magam részérőről pedig genetikailag nem tudom elfogadni, hogy egy problémára nincs megoldás. Szóval beindult a vezérhangya. Ha az állam nem képes megoldani, akkor oldja meg a társadalom.

Na, de kérem, az nem játszik, hogy bárkit is arra biztassak, hogy szembemenjen a hatályos törvényekkel, bár biztosan ott is vannak kiskapuk, akár az egyszerűsített foglalkoztatás, akár a szövetkezetek alakulása, de ezekhez nem értek, és biztosan nem adnak minden felmerülő problémára megoldást.

Mi más maradna nekem, mint a játék J

Itt jön a képbe Jane előadása, hogyan találjunk megoldást a világ (Merem állítani, hogy a világ problémájáról van szó, akkor is, ha különböző régiókban, más törvényi szabályozottság, vagy nem szabályozottság mellett más-más megoldások születhetnek.) problémájára.

Ezt a játékot – ami egyáltalán nem számítógépes játék – készítjük most elő, jelenleg a Jólétre Nevelés Egyesület keretein belül indulunk el. Csatlakozz hozzánk, légy Te is a világmegváltó csapatunk része, és figyeld, merre és hogyan haladunk, és ha úgy érzed ez a Te ügyed is, tedd bele magad és vedd ki a részed!

https://www.facebook.com/joletreneveles/

https://joletreneveles.hu/

Nem vagy semmiről lekésve, még csak a háttérmunkák folynak, de nagyon izgi lesz, megígérem!

Ui: Nem véletlenül választottam kiemelt képnek az egyesület weboldalának címlapképét.